Ingredients:
- 4 patates grans
- 3 pastanagues grans
- 1 tassa de pèsols cuits
- 1/2 tassa d'olives sense os (opcional)
- 1/2 tassa de blat de moro dolç (opcional)
- 2 llaunes de tonyina (opcional)
- 4 ous durs
- 1 tassa de maionesa
- Sal i pebre al gust
Preparació:
1. Pelar les patates i tallar-les en galledes petites. Pelar també les pastanagues i tallar-les en galledes de la mateixa grandària que les patates.2. Coure les patates i les pastanagues en aigua amb sal durant uns 20-25 minuts, fins que estiguin tendres però no desfetes. És important no sobre coure les patates per a evitar que es desfacin en barrejar-les amb la maionesa.
3. Una vegada cuites, escórrer les patates i les pastanagues i deixar refredar.
4. Coure els ous en aigua amb sal durant uns 10-12 minuts, fins que estiguin duros. Deixar refredar i pelar.
5. En un bol gran, barrejar les patates i les pastanagues amb els pèsols cuits i escorreguts, les olives i el blat de moro (si es desitja). Afegir la tonyina esmicolada (si s'utilitza) i barrejar bé.
6. Pelar els ous durs i tallar-los en galledes petites. Afegir-los a la mescla anterior.
7. Afegir la maionesa a l'ensalada russa i barrejar bé. És important que la maionesa estigui ben distribuïda perquè tots els ingredients tinguin el mateix sabor i textura.
8. Provar l'ensalada russa i afegir sal i pebre al gust.
9. Cobrir l'ensalada russa amb paper film i deixar refredar en la nevera durant almenys una hora abans de servir.
Consells:
- Si es desitja una ensalada russa més lleugera, es pot utilitzar iogurt grec en lloc de maionesa.
- També es pot afegir pebrot vermell o verd picat per a donar un toc de color i sabor a l'ensalada russa.
- Per a una ensalada russa més cremosa, es pot utilitzar més maionesa o fins i tot afegir una mica de nata líquida.
- Es pot decorar l'ensalada russa amb fulles d'enciam, cirerol o olives senceres.