La Receta de la Ensaladilla Rusa

La Recepta de l'Ensalada russa

L'ensalada russa és un plat popular en la cuina espanyola que es pot trobar en molts restaurants i llars espanyoles. És una amanida freda que es compon principalment de patates, pastanagues, pèsols i maionesa, encara que es poden afegir altres ingredients com a tonyina, ou dur, olives, entre altres. En aquest post, detallarem com fer una deliciosa ensalada russa a casa, pas a pas, perquè puguis gaudir d'aquest clàssic plat espanyol en qualsevol moment.


Ingredients:

  • 4 patates grans
  • 3 pastanagues grans
  • 1 tassa de pèsols cuits
  • 1/2 tassa d'olives sense os (opcional)
  • 1/2 tassa de blat de moro dolç (opcional)
  • 2 llaunes de tonyina (opcional)
  • 4 ous durs
  • 1 tassa de maionesa
  • Sal i pebre al gust

Preparació:

1. Pelar les patates i tallar-les en galledes petites. Pelar també les pastanagues i tallar-les en galledes de la mateixa grandària que les patates.

2. Coure les patates i les pastanagues en aigua amb sal durant uns 20-25 minuts, fins que estiguin tendres però no desfetes. És important no sobre coure les patates per a evitar que es desfacin en barrejar-les amb la maionesa.

3. Una vegada cuites, escórrer les patates i les pastanagues i deixar refredar.

4. Coure els ous en aigua amb sal durant uns 10-12 minuts, fins que estiguin duros. Deixar refredar i pelar.

5. En un bol gran, barrejar les patates i les pastanagues amb els pèsols cuits i escorreguts, les olives i el blat de moro (si es desitja). Afegir la tonyina esmicolada (si s'utilitza) i barrejar bé.

6. Pelar els ous durs i tallar-los en galledes petites. Afegir-los a la mescla anterior.

7. Afegir la maionesa a l'ensalada russa i barrejar bé. És important que la maionesa estigui ben distribuïda perquè tots els ingredients tinguin el mateix sabor i textura.

8. Provar l'ensalada russa i afegir sal i pebre al gust.

9. Cobrir l'ensalada russa amb paper film i deixar refredar en la nevera durant almenys una hora abans de servir.


Consells:

  • Si es desitja una ensalada russa més lleugera, es pot utilitzar iogurt grec en lloc de maionesa.
  • També es pot afegir pebrot vermell o verd picat per a donar un toc de color i sabor a l'ensalada russa.
  • Per a una ensalada russa més cremosa, es pot utilitzar més maionesa o fins i tot afegir una mica de nata líquida.
  • Es pot decorar l'ensalada russa amb fulles d'enciam, cirerol o olives senceres.
Pots provar la nostra Ensalada russa per només 3,95 € aquí
Tornar al blog

Deixa un comentari

Tingues en compte que els comentaris han d'aprovar-se abans que es publiquin.