Amanida de Quinua amb Verdures Rostides
Ingredients:
- 1 tassa de quinua
- 2 tasses d'aigua
- 2 tasses de bròcoli en florets
- 1 tassa de pastanagues en rodanxes fines
- 1 pebrot vermell en tires
- 2 cullerades d'oli d'oliva
- Sal i pebre al gust
- 1/4 de tassa de nous torrades
- 1/4 de tassa de panses
- 2 cullerades de vinagre balsàmic
Instruccions:
1. Esbandeix bé la quinua sota aigua freda. Després, col·loca-la en una casserola amb 2 tasses d'aigua i un polsim de sal. Porta a ebullició, redueix el foc, tapa i cuina a foc lent durant uns 15-20 minutos, o fins que la quinua estigui tendra i hagi absorbit tota l'aigua. Retira del foc i deixa reposar durant 5 minuts abans d'esponjar amb una forquilla.2. Mentre es cuina la quinua, precalfa el forn a 200 °C. En un bol gran, mescla les verdures rostides (bròcoli, pastanagues i pebrot vermell) amb oli d'oliva, sal i pebre al gust. Estén les verdures en una safata per a enfornar i rosteix-les durant 20-25 minuts o fins que estiguin tendres i lleugerament daurades.
3. En un bol gran, combina la quinua cuita, les verdures rostides, les nous torrades i les panses.
4. Prepara l'adreç barrejant el vinagre balsàmic amb una mica d'oli d'oliva i sal al gust. Ruixa l'adreç sobre l'amanida i mescla bé.
5. Serveix l'amanida de quinua amb verdures rostides calenta o freda, segons la teva preferència.
Salmó a la Graella amb Amanida d'Espàrrecs
Ingredients:
- 2 filets de salmó fresc
- Suc d'1 llimona
- 2 cullerades d'oli d'oliva
- 1 gra d'all picat
- Sal i pebre al gust
- 1 manoll d'espàrrecs frescos
- 1 cullerada d'oli d'oliva addicional
- 1 cullerada de vinagre balsàmic
Instruccions:
1. En un bol petit, mescla el suc de llimona, 2 cullerades d'oli d'oliva, all picat, sal i pebre. Col·loca els filets de salmó en un plat i aboca la marinada sobre ells. Cobreix i refrigera durant almenys 30 minuts.2. Precalfa la graella a foc mig-alt. Greixa la graella lleugerament per a evitar que el salmó es pegui.
3. Mentrestant, tala els extrems durs dels espàrrecs i barreja'ls amb 1 cullerada d'oli d'oliva i vinagre balsàmic.
4. Col·loca el salmó en la graella i cuina durant aproximadament 4-5 minuts per cada costat, o fins que estigui cuit al teu gust.
5. Mentre el salmó es cuina, ansa els espàrrecs durant 3-4 minuts fins que estiguin tendres però encara cruixents.
6. Serveix el salmó a la graella amb l'amanida d'espàrrecs i gaudeix.
Smoothie Verd Refrescant
Ingredients:
- 1 tassa d'espinacs frescos
- 1/2 cogombre, pelat i en rodanxes
- 1 poma verda, pelada i en trossos
- 1/2 llimona, suc
- 1/2 tassa d'aigua de coco
- Gel al gust
Instruccions:
1. Col·loca tots els ingredients en una liquadora.2. Mescla fins a obtenir una consistència suau i homogènia.
3. Serveix en un got i gaudeix del teu refrescant smoothie verd.
Aquestes receptes lleugeres són ideals per a ajudar-te a tornar a encaminar-te cap a una alimentació saludable després de l'estiu. Són fresques, saboroses i fàcils de preparar, la qual cosa les converteix en opcions perfectes per a mantenir un estil de vida equilibrat i saludable.
Bon profit!